Share
De zomer is begonnen en we brengen je vandaag weer graag op de hoogte van .....
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 

Beste ,

De zomer is begonnen en we brengen je vandaag weer graag op de hoogte van het laatste nieuws zoals de klantcase Woonlocatie Odion, een werkbezoek aan Sterk Huis en nog veel meer.

We wensen je veel leesplezier!

In deze nieuwsbrief lees je:
  • Klantcase: Woonlocatie Odion
  • Werkbezoek Sterk Huis
  • Afgerond onderzoek naar rechterlijke instrumenten bij contactverlies
  • Maak kennis met Richella
  • Workshop over Ambulante Spoedhulp
  • Podcast jeugdzorg. Wat bedoel je?

-
Actueel

Klantcase

Klantcase: Woonlocatie Odion

𝘖𝘱 𝘦𝘦𝘯 𝘷𝘦𝘪𝘭𝘪𝘨𝘦 𝘦𝘯 𝘧𝘪𝘫𝘯𝘦 𝘮𝘢𝘯𝘪𝘦𝘳 𝘻𝘪𝘫𝘯 𝘢𝘭𝘭𝘦 𝘱𝘦𝘳𝘴𝘱𝘦𝘤𝘵𝘪𝘦𝘷𝘦𝘯 𝘨𝘦𝘩𝘰𝘰𝘳𝘥, 𝘨𝘦𝘻𝘪𝘦𝘯 𝘦𝘯 𝘦𝘳𝘬𝘦𝘯𝘥 𝘸𝘢𝘢𝘳𝘥𝘰𝘰𝘳 𝘩𝘦𝘵 𝘵𝘦𝘢𝘮 𝘷𝘦𝘳𝘵𝘳𝘰𝘶𝘸𝘦𝘯 𝘩𝘦𝘦𝘧𝘵 𝘨𝘦𝘬𝘳𝘦𝘨𝘦𝘯 𝘰𝘮 𝘦𝘳 𝘷𝘰𝘰𝘳 𝘵𝘦 𝘨𝘢𝘢𝘯. 𝘋𝘪𝘵 𝘩𝘦𝘦𝘧𝘵 𝘦𝘳 𝘵𝘰𝘦 𝘨𝘦𝘭𝘦𝘪𝘥 𝘥𝘢𝘵 𝘸𝘦 𝘮𝘦𝘵 𝘦𝘭𝘬𝘢𝘢𝘳 𝘥𝘶𝘪𝘥𝘦𝘭𝘪𝘫𝘬 𝘩𝘦𝘣𝘣𝘦𝘯 𝘨𝘦𝘬𝘳𝘦𝘨𝘦𝘯 𝘸𝘢𝘵 𝘰𝘯𝘴 𝘵𝘦 𝘥𝘰𝘦𝘯 𝘴𝘵𝘢𝘢𝘵 𝘸𝘢𝘢𝘳𝘷𝘰𝘰𝘳 𝘸𝘦 𝘰𝘰𝘬 𝘥𝘪𝘳𝘦𝘤𝘵 𝘦𝘦𝘯 𝘰𝘱𝘻𝘦𝘵 𝘩𝘦𝘣𝘣𝘦𝘯 𝘨𝘦𝘮𝘢𝘢𝘬𝘵.”

Odion helpt zo'n 1750 kinderen en volwassenen met een beperking om iedere dag zo fijn mogelijk te maken. Thuis of buitenshuis, op het werk of in de vrije tijd. Odion is actief in de regio’s Zaanstreek, Kennemerland en Waterland en heeft 63 locaties, waar 1500 medewerkers en vrijwilligers actief zijn.

De woonlocatie van deze klantcase biedt zorg aan 19 (jong)volwassenen met een lichamelijke beperking, niet-aangeboren hersenletsel en soms een licht verstandelijke beperking. Binnenkort gaan de bewoners en het team verhuizen naar een nieuwbouwlocatie.

𝐃𝐞 𝐨𝐩𝐝𝐫𝐚𝐜𝐡𝐭
Met een verhuizing breekt een nieuwe fase aan. In de voorbereiding van de verhuizing naar de nieuwbouwlocatie wordt niet alleen nagedacht over de inrichting van de woonlocatie maar ook over de inrichting van het team.

Voor een team dat zo goed op elkaar is ingespeeld, is dat spannend!

VanMontfoort werd gevraagd om
.......

Lees meer


 
 
Artikel

Werkbezoek Sterk Huis

Laatst zijn we op werkbezoek geweest bij de Vrouwenopvang van Sterk Huis in Goirle.
Sterk Huis biedt jeugdhulp en veilige opvang en werkt met de interventie Veerkracht van Valente.

Onze adviseurs Antoinette Brussen, Brenda Riegman en Richella Kreuning kregen een rondleiding door het mooie nieuwe pand en hebben onder andere een woonunit, de winkel en tovertuin gezien.

Er is veel ruimte voor kinderen om zowel binnen als veilig buiten in het groen te kunnen ontspannen en spelen. Onze adviseurs hebben inzicht gekregen in hoe Sterk Huis in de praktijk vormgeeft aan Veerkracht.
Sterk Huis experimenteert zelfs hoe zij Veerkracht ook ambulant in kunnen zetten, om ook buiten de opvang ......


Lees meer


 
 
Onderzoek

Afgerond onderzoek naar rechterlijke instrumenten bij contactverlies

Naar aanleiding van een toezegging van de minister voor Rechtsbescherming aan de Tweede Kamer om te laten onderzoeken welke rechterlijke instrumenten in welke omstandigheden effectief zijn om ouders te bewegen om de omgangsregeling na te komen, hebben wij begin dit jaar een onderzoeksrapport afgerond.

Uit onze verklarende evaluatie blijkt dat bij de keuze voor de inzet van een instrument om omgang tussen een ouder en kind af te dwingen, allereerst grondig onderzoek nodig is naar de hoofdoorzaak van het niet nakomen van omgangsafspraken. De inzet en effectiviteit van een instrument is immers anders in een situatie waar een ouder een kind mogelijk beïnvloedt om geen omgang te hebben dan in een situatie waar onveiligheid bij de contactverliezende ouders speelt.

Daarnaast moet worden ingeschat of de ouders bereid zijn tot een vorm van samenwerking. Bovenal moet zorgvuldig worden bekeken waarmee het welzijn van kind op de korte en lange termijn het meest is gediend, waarbij plaats moet zijn voor de stem van het kind. Daarbij moet volgens de jongeren die wij in het kader van het onderzoek gesproken hebben, in uiterste gevallen ook de optie overwogen worden om na jarenlange strijd geen contact (meer) af te dwingen indien dit de authentieke wens van het kind is.

Met name de laatste bevinding (optie overwegen om geen contact af te dwingen) heeft bij de publicatie van het rapport tot reacties geleid van zowel opgeluchte ouders als zeer gekwetste ouders. In de ene situatie kan het de enige oplossing zijn om rust voor het kind te bewerkstelligen. In de andere situatie is het juist noodzakelijk op te treden tegen het contactverlies omdat het schadelijk is voor het kind om het contactverlies te laten voortduren. Beide reacties zijn begrijpelijk en benadrukken het belang van grondig onderzoek naar wat er in een specifieke situatie precies speelt en welke beslissing van de rechter in het belang van het kind is.


Lees meer


 
 
Voorstellen

Maak kennis met Richella

“Sinds april 2023 ben ik werkzaam bij VanMontfoort. Een organisatie die goed bij mij past, vanuit hun inhoudelijke kennis en kunde over de jeugdsector en het sociale domein.

Na mijn studies Pedagogische Wetenschappen en Youth, Education and Society (voorheen maatschappelijke opvoedingsvraagstukken) aan de Universiteit Utrecht ben ik aan de slag gegaan bij de Rijksoverheid.
Daar heb ik ruim drieënhalf jaar ervaring op mogen doen met landelijke beleidsontwikkeling in de jeugdsector. Deze kennis en ervaring neem ik mee in mijn werk als adviseur.

Bij VanMontfoort ga ik aan de slag met het uitvoeren van onderzoek, organisatieadvies en implementatietrajecten voor opdrachten die goed bij mijn kennis en ervaring aansluiten.

Mijn wens daarbij is om
......

Lees meer


 
 
Uitgelicht

Startende adviseurs gezocht die verschil willen maken in het publieke domein! Wij leren je graag hoe je impact maakt.

Bekijk hier de vacature op onze website.
 
Workshop

Workshop over Ambulante Spoedhulp

Op de eerste SEJN-inspiratiebijeenkomst van 2023, met als thema ‘Samen maken we impact’ verzorgde onze adviseur Brenda Riegman samen met Pascal Cammeraat een workshop.

Een workshop over het inzetten van de crisisinterventie Ambulante Spoedhulp bij gezinnen waarbij één of meerdere gezinsleden een licht verstandelijke beperking (LVB) of een vermoeden van LVB hebben.


Zoals Brenda zelf omschreef: ‘Inspirerend om ervaringen uit te wisselen over wat werkt bij deze gezinnen.’ 
 
Podcast

Podcast Jeugdzorg. Wat bedoel je?

De nieuwste aflevering van de podcast Jeugdzorg. Wat bedoel je? is nu te beluisteren. Het thema van deze aflevering is 'Jij verleent géén hulp! Je bent regisseur!'

Inmiddels zijn er al 7 afleveringen gepubliceerd.


Luister je mee op Spotify? Hier kun je alle afleveringen terugluisteren. Zie de link hieronder.

Mis niks en volg de podcast, elke veertien dagen op vrijdag komt er een nieuwe aflevering online.


Beluister alle podcasts


 
 
 
 
Diensten
Onderzoek
Organisatieadvies
Implementatiebegeleiding
 
Ons team professionals
helpt jou graag.

Linkedin
VanMontfoort  |  Polanerbaan 11  |  3447 GN Woerden
VM Training
VM Training is onderdeel van VanMontfoort
Email Marketing door ActiveCampaign