Share
 

Beste ,

De schoolvakanties zijn weer voorbij en september is begonnen! We praten je graag bij over de directiewisseling per 1 september, VM-Verbindt van 28 september, de afronding van het onderzoek naar het effect van de leerstraf So-Cool en nog veel meer.

We wensen je veel leesplezier!

In deze nieuwsbrief lees je:
  • Directiewisseling
  • VM-Verbindt 28 september
  • Onderzoek naar het effect van de leerstraf So-Cool is afgerond
  • Effectieve dienstverlening in het sociaal domein (met whitepaper)
  • Zwembaden in de gehandicaptenzorg, onbetaalbaar!?

-
Actueel

Actueel

Directiewisseling

VanMontfoort heeft met ingang van 1 september 2023 een nieuwe directie. Annika Verhagen en Arno van Kempen volgen Sijko Wierenga op. Sijko leidde de afgelopen vijf jaar met veel enthousiasme VanMontfoort en zorgde ervoor dat het bureau, na het vertrek van Adri van Montfoort, een begrip is gebleven in de jeugdzorg en het sociaal domein.

Bij de start van het directeurschap in 2018 gaf Sijko al aan voor 5 jaar de rol van directeur te willen vervullen. Die termijn is nu verstreken en met veel plezier en het volste vertrouwen geeft Sijko het stokje door aan Annika en Arno. Sijko blijft bij VanMontfoort werken als strategisch adviseur.


Lees meer


 
 
Agenda

VM-Verbindt 28 september

Op 28 september organiseert VanMontfoort een nieuwe VM-Verbindt, hét platform voor kennisdeling in de publieke sector met als thema:
Een sociaal ontwikkelbedrijf, hoe dan?

Sociale werkbedrijven ontwikkelen zich steeds meer tot sociale ontwikkelbedrijven.
Waarom gebeurt dat?
En wat is een sociaal ontwikkelbedrijf eigenlijk?

Tijdens VM Verbindt op 28 september gaan we met elkaar in gesprek over dit thema.


Lees meer


 
 
Onderzoek

Onderzoek naar het effect van de leerstraf So-Cool is afgerond

Ons onderzoek naar het effect van de leerstraf So-Cool is afgerond. Benieuwd naar de uitkomsten? Bekijk dan het eindrapport op de website van Kwaliteit Forensische Zorg (KFZ).

Op basis van de adviezen die komen uit dit onderzoek zijn we nu in samenwerking met de Raad voor de Kinderbescherming, Jan Arends en TOP Groep Training en Begeleiding bezig met de doorontwikkeling van So-Cool.


Lees meer


 
 
Uitgelicht

Wij zijn op zoek naar een ervaren adviseur voor het gemeentelijk sociaal domein met een achtergrond als beleidsmedewerker, beleidsadviseur of projectleider/-manager.

Bekijk hier de vacature op onze website.
 
Actueel

Effectieve dienstverlening in het sociaal domein (met whitepaper)

VanMontfoort gaat voor: effectieve dienstverlening, gedreven professionals en gezonde organisaties in het sociaal domein.
Wat zien wij als effectieve (publieke) dienstverlening en wat zijn de algemeen werkzame factoren?

Onder effectieve dienstverlening verstaan wij “professioneel handelen dat leidt tot een situatie waarin de cliënt vooruitgang of een positief verschil ervaart”. Als er een duurzame oplossing is gevonden voor de situatie van de cliënt is de dienstverlening effectief. Daarbij vinden we het belangrijk nuchter te blijven over wat we wel en niet mogen verwachten van de publieke hulpverlening: verwacht een vooruitgang, verwacht geen wonderen.


Lees meer


 
 
Actueel

Zwembaden in de gehandicaptenzorg, onbetaalbaar!?

Onbetaalbaar is dat; je bent de hele dag aan een rolstoel gekluisterd in de zorginstelling en nu kun je opeens vrij bewegen in het water van een zwembad. Eindelijk geen last van de lichamelijke beperking. Een gelukzalige blik in je ogen. Dit is kwaliteit van leven.
Niet alleen deze mensen ervaren dat zo, ook veel verwanten en zorgverleners zien welk effect het zwemmen heeft op het welzijn van hun kind, broer, zus of cliënt.

En decennialang konden deze cliënten ook gewoon zwemmen in het zwembad van de instelling. Maar de tijden veranderen…

Lees meer 
 
Diensten
Onderzoek
Organisatieadvies
Implementatiebegeleiding
 
Ons team professionals
helpt jou graag.

Linkedin
VanMontfoort  |  Polanerbaan 11  |  3447 GN Woerden
VM Training
VM Training is onderdeel van VanMontfoort
Email Marketing door ActiveCampaign