Vandaag stellen we 2 trainers aan je voor, praten we je bij over
een nieuwe accreditatie en de 50ste podcast en uiteraard geven we je ook een overzicht van de trainingen die binnenkort starten.
We wensen je veel leesplezier!
Trainingen die
binnenkort starten
5 maart 2025 Families First en Ambulante Spoedhulp
17 maart 2024 Professioneel toezicht en Beroepsethiek
24 maart 2024 Gehechtheid & Trauma
27 maart
2025 InZicht en je Kracht
15 april 2025
Professionele oordeelsvorming volgens de viervensters
15 mei 2025
Complexe scheidingen
22 mei 2025
Complexe scheiding - Vanuit de context en perspectief van het kind met VR beleving
Doorlopend De e-learning Gezinsgericht werken kun je altijd volgen.
Actueel
Accreditatie Accreditatie training Cultuursensitief
Werken
Shantal Holwijn zal op 19 juni de training Cultuursensitief Werken bij ons in Woerden uitvoeren.
Resultaten van de training
✔ Meer bewust van je eigen culturele perspectief ✔ Vergroot je jouw
cultuursensitiviteit ✔ Inzage in benodigde competenties ✔ Beter omgaan met culturele verschillen
De training start 19 juni en je kunt je nu al aanmelden.
Voorstellen Trainer Jeroen Wevers Dit is Jeroen Wevers, 1 van onze trainers:
‘Ik ben woonachtig in het mooie Twente en werk als teamcoördinator van het ambulante spoedhulpteam bij Curess alwaar ik leiding mag geven aan 20 gepassioneerde en betrokken ambulant spoedhulpverleners.
De afgelopen jaren heb ik mij kunnen specialiseren in het systeem- en oplossingsgericht werken binnen de crisis-jeugdhulpverlening en heb ik zelf bij vele verschillende gezinnen op de bank gezeten als ambulant spoedhulpverlener. Daarna heb ik mij toegelegd op het coördineren van diverse ambulante crisisteams, wat ik sinds 2016 doe.
Om mijn kennis en enthousiasme over te kunnen dragen aan anderen geef ik met heel veel plezier de training Ambulante Spoedhulp. Hierin kan ik vanuit mijn eigen ervaringen vertellen en helpen om kennis en handvatten aan te leren, zodat de ambulant spoedhulpverleners hun werk goed kunnen uitvoeren om zo de gezinnen in crisissituaties goed te kunnen ondersteunen in het herstellen van de veiligheid en de basisroutines.
Ieder kind verdient het om in een veilige situatie te mogen opgroeien en het werk van de ambulant spoedhulpverleners is daar zeer belangrijk bij.’
Ps: de training Ambulante Spoedhulp start 16 juni weer.
Eerdere deelnemers over Jeroen: “Jeroen heeft een fijne manier van overbrengen. Hij denkt mee, is enthousiast en actief. Denkt buiten kaders.”
De 50ste aflevering van de podcast Jeugdzorg. Wat bedoel je? staat online. In deze aflevering praten Adri Van Montfoort, René Peters en Mariska van der Steege over: Hoe kunnen we leren van het drama in het pleeggezin in Vlaardingen?
Luister je mee? Hier kun je alle afleveringen terugluisteren op onze kennisbank op de website.
Mis niks en volg de podcast, elke veertien dagen op vrijdag komt er een nieuwe aflevering online.
Praat mee en laat een reactie achter. Ook als je als gast graag een aflevering wilt bijwonen.
Voorstellen Trainer Esther Roenhorst
Dit is Esther Roenhorst, 1 van onze trainers:
‘Wat een genot om enthousiaste professionals te scholen in het leukste werk dat er is, Ambulante Spoedhulp.
Na zelf meerdere jaren als Ambulant Spoedhulpverlener gewerkt te hebben mag ik mijn kennis, kunde en ervaring overbrengen op nieuwe ASH-medewerkers.
Door gebruik te maken van praktijkvoorbeelden over de opgedane ervaringen probeer ik als trainer de nieuwe hulpverleners mee te nemen in het proces en de praktijk. Knowledge is not understanding. Door te oefenen in de training en te ervaren wat er gebeurt, kun je beter begrijpen wat je rol is als ambulante spoedhulpverlener.
In de afgelopen jaren heb ik meerdere rollen gekend binnen hulpverleningsland waar ik uit kan putten tijdens de training. Daarnaast de huidige ontwikkelingen binnen jeugdzorgland verbinden aan de methode en het uitvoeren van je rol als hulpverlener.
Met veel plezier zie ik jullie graag in een volgende training Ambulante Spoedhulp (ASH)!’
In de jeugdzorg worden beslissingen genomen over geschikte en passende zorg voor een cliënt/ een gezin. Beslissingen over gezinnen vanwege onveiligheid en waarbij sprake kan zijn van intergenerationele overdracht van problemen.
Om de juiste zorg te bieden biedt deze training handvatten en kennis over gehechtheid/ gehechtheidsproblemen en trauma, herkennen van signalen en weten wat wel of niet te doen bij trauma en
hechting gerelateerde problematiek.
Het aantal geaccrediteerde punten is 6.75. Na afloop van de training worden de punten toegekend aan je dossier bij het beroepsregister van de geaccrediteerde training.
Kijk voor alle informatie op onze website via de link hieronder. De startdatum is 24 maart.
Training Complexe scheiding / VR bril(22 mei 2025)
In de training staat het perspectief van het kind centraal. De training belicht vanuit een contextueel perspectief de complexiteit van loyaliteiten in een scheiding en de belangrijke rol van jeugdprofessionals. Het benadrukt het bewustzijn rondom loyaliteiten, zowel van de professional als van anderen.
De training daagt jeugdprofessionals uit om tot professionele besluitvorming te komen, rekening
houdend met deze complexe loyaliteitsdynamieken.
Een uniek aspect van deze training is de inzet van innovatieve virtuele beleving. Deelnemers zullen door middel van een 𝐕𝐑-𝐛𝐫𝐢𝐥 het perspectief van het kind ervaren in een complexe scheidingssituatie.
Deze beleving biedt een waardevolle aanvulling op traditionele leermethoden en vergroot het empathische en inlevingsvermogen, wat essentieel is voor het begrijpen en ondersteunen van kinderen die betrokken zijn bij complexe scheidingssituaties.
𝐀𝐜𝐜𝐫𝐞𝐝𝐢𝐭𝐚𝐭𝐢𝐞 Na afloop van de training worden 6 punten toegekend aan je dossier bij het beroepsregister van de geaccrediteerde training.
Kijk voor alle informatie op onze website via de link hieronder. De startdatum is 22 mei. De training wordt gegeven door onze trainers Claire Diets en Shantal Holwijn.